Klikkaa tästä saadaksesi uuden kortin

Lennipeli® v1.0

Kävijöitä 24.04.2007 jälkeen: 5782

Säännöt

Yleistä

LenniPeliin® voi osallistua 2-5 pelaajaa. Peli muodostuu sadasta kortista, jotka jakautuvat seuraavasti:

Jokainen pelaaja tuo mukanaan seuraavat pelivälineet:

Alkutilanne

Pelin alussa kortit sekoitetaan. Pakka jaetaan niin, että varsinaiset pelikortit muodostavat hyökkäys-, puolustus- ja jokerikortit. Sattumakortit sijoitetaan omaan pinoonsa.

Jokaiselle pelaajalle jaetaan aluksi kolme korttia. Pelaajalla on oltava kädessään kolme korttia koko pelin ajan. Jokainen pelaaja kaataa myös alussa väkevän viinan eteensä jaettuna kymmeneen 20cl kertakäyttömukiin. Jokainen sijoittaa eteensä myös viisi korkkaamatonta olutpulloa. Olutpulloja saa avata ainoastaan korttien niin salliessa.

Pelin kulku

Pelissä on tarkoitus juoda kaikkien vastustajien juomat - lopputuloksena saavutettavan olotilan nimi on Lennit. Tämä tapahtuu hyökkäämällä vastustajia kohtaan hyökkäyskorteilla. Hyökkäyksiä voi torjua puolustuskorteilla laskemalla hyökkäyksen ja puolustuksen erotus. Puolustaja ei voi kuitenkaan voittaa juomia puolustaessaan.

Hyökkäyksen ja puolustuksen lisäksi pelissä on jokerikortteja, joista LenniBear kortti kelpaa puolustukseksi mitä tahansa hyökkäystä kohtaan, jonka jälkeen LenniBear kortin pelannut pelaaja voi tehdä vastahyökkäyksen. Kari Grandi kortilla pelaaja saa täyttää yhden juomistaan lantringilla.

Pelaajan täytyy omalla vuorollaan joko hyökätä tai ottaa sattumakortti. Sattumakortit sisältävät ylimääräisiä tehtäviä, bonuksia ja tappioita.

Pelaaja voi juoda edessään olevia juomia omaan tahtiinsa. Olutpullot aukaistaan ainoastaan sattumakortin näin sanoessa. WC:ssä saa niinikään käydä vain sattumakortilla.


LenniPelin® kortit pelivalmiudessa

Peli käytännössä

Peli koeajettiin vuonna 2007 aamuyöllä huhtikuun 27. päivä, perjantaina noin klo 02:00 - 05:00 välisenä aikana.

Pelaajia oli neljä kappaletta, joista ensimmäinen sammui noin tunnin pelin alkamisesta. Pelivälineinä käytettiin 4 * 10 2dl kertakäyttölasia, joihin jaettiin 1,2 litraa 40% viinaa. Hyvät pohjat peliin saattoivat tietysti vaikuttaa myös pelikuntoon, mutta tämä pelitapahtuma opetti huomattavasti säännöistä - että nauti kortit ovat hyvä keino pelata muita pelaajia pois pelistä, ja että tämän pelin aikana käytetty viinamäärä suhteutettuna pelaajien määrään oli hieman ylimitoitettu.

Viinamäärä kannattaa suhteuttaa pelaajien pohjahumalatilaan. Jokaisessa pelimerkkilasissa on oltava sama määrä viinaa, ja pelimerkkilaseja on oltava pelinalussa kymmenen per pelaaja. Kenttäkokeiden perusteella sopiva viinamäärä per pelaaja on välillä 0,2 litraa ... 0,5 litraa. Kannattaa huomioida, että voittaja tulee juomaan enemmän kuin yhden pelaajan juomamäärän - ja saavuttaa näin todennäköisesti olotilan nimeltä Lennit.

Kortit

Kortit katseltavissa osoitteessa:
http://spot.wippiespace.com/images/?category=lennipeli

Kortit ladattavissa 10*15cm valokuvatulostusta varten (RGB, 300DPI, JPEG):
http://spot.wippiespace.com/lennipeli_print_rgb_300dpi.zip 41MB

Huom! Valokuvaversiossa valokuvia 100kpl, jolloin leikattuna saat kaksi LenniPeli® -pakkaa.

Linkit

LenniPelin® IRC-galleria yhteisö:
http://irc-galleria.net/channel.php?channel_id=2188369

Lennin kotisivut:
http://www.ihastus.net/lenni/

Kaytanhousuja - sopivaa musiikkia LenniPelin® aikana kuunneltavaksi:
http://www.kaytanhousuja.com/